Hjælp Hospitalsklovnen Stella med at hjælpe syge børn

❤️Et møde med Hospitalsklovnen Stella er et minde for livet. ❤️

En af Stellas fornemmeste opgaver er at møde barnet og dets familie, der hvor de er, lige nu og her. Hun tilpasser altid sin opførsel efter stemingen i rummet, og naturligvis efter hvordan barnet har det, og hvor gammelt det er. Et besøg af Stella kan være et tiltrængt pusterum i et måske langt sygdomsforløb. En pause, hvor snak om symptomer, sygdom, undersøgelser og procedurer, for en stund bliver erstattet af hyggesnak, sjov, leg, fantasi, magi og tryllestøv. Stella er også med til nogle af de procedurer, såsom blodprøvetagning, blodtryksmåling, scanninger og andre former for undersøgelser, de indlagte børn går igennem. Læger og sygeplejersker skal ind i mellem gøre nogle ting, som barnet ikke bryder sig om. Noget Stella naturligvis aldrig skal. Derfor er en af Stellas opgaver også at “bygge bro”, mellem barnet og personalet. Et Stella-besøg foregår udelukkende på barnets præmisser. Under procedurerne, kan Stella blandt andet spejle og legalisere barnets følelser, hvilket er med til at skabe tryghed. Efterfølgende kan hun sørge for, at vende en måske trist stemning, i mere positiv retning. F.eks. ved at tage en lille snak med barnet om forløbet, eller måske lave et lille tryllenummer. På den måde kommer et hyggeligt samvær med Stella, til at overskygge eventuelle ubehagelige oplevelser.

Stella kan også give børnene små sejre og derved ”løfte dem”. For selvom Stella er sød, og altid formår at få det bedste ud af enhver situation, er hun ikke den allerklogeste i verden. Så ofte kan børnene lære hende noget. Og børn elsker at være ”dem der ved noget om noget”. Det kan også være Stella har et trylletrick hun ikke kan få til at virke og så kan hun måske hente hjælp hos barnet. Glæden er stor, når et barn opdager, at det har magiske evner.

Stella arbejder på børneafdelingerne på Hillerød hospital (siden 2003), på Rigshospitalet (siden 2004), og på Hvidovre Hospital (også siden 2004). Bag Stella står Charlotte Nefer, der oprindeligt er uddannet skuespiller og psykoterapeut.

Stella er en af Danmarks mest erfarne hospitalsklovnen. Hun er selvstændig hospitalsklovn og ikke underlagt nogen organisation eller forening.

Stella har sin egen måde at arbejde på, og hendes grundværdier er: Empati, god situationsfornemmelse, respekt og ydmyghed.

Minimum 10.00 kr