KULU

KVINDERNES U-LANDSUDVALG. BRYD FATTIGDOMMEN - STØT KVINDERS RETTIGHEDER!

Kvindernes U-landsudvalg (KULU) arbejder for at fremme u-landskvinders rettigheder gennem projektsamarbejde, oplysning, lobby og fortalervirksomhed i samarbejde med kvindenetværk i Afrika, Asien, Latinamerika og internationalt.

Målet er en retfærdig og bæredygtig verdensorden, hvor kvinder og piger i u-landene har adgang til ressourcer, politisk indflydelse og ret til at bestemme over egen krop og eget liv.

KULU har siden 1976 arbejdet for at fremme kvinder og pigers rettigheder i u-landende. Dengang handlede det om dialog og solidaritet, og det gør det stadig i dag, hvor vi arbejder for at fremme kvinders vilkår og rettigheder, hvor vi aktuelt har et fokus på Mali og DR Congo.

I Mali arbejder vi for at sikre piger og kvinder i officielle papirer, der giver dem juridiske rettigheder, herunder:

  • Fødselsattest
  • Identitetskort
  • Vielsesattest

I DR Congo arbejder vi for at forsvare sårbare kvinders rettigheder gennem oplysningsarbejde og samtidig sikre voldtægtsramte kvinder akut førstehjælp.

KULU's arbejde er 100% egenfinansieret baseret på bidrag fra fonde, private, erhvervsliv, medlemskontingenter og støttearrangementer.

MEN VI HAR BRUG FOR DIN HJÆLP! Bliv mæcen for KULU med 10 kroner om måneden og støt lokale, stærke kvinder i nogle af Afrikas fattigste og skrøbeligste stater.


Yderligere information

KULU / Giv en pige ret i Mali / KULU's arbejde i DR Congo / Facebook

Minimum 10.00 kr