Maria Hanke

... her får du indblik i mit arbejde som operasanger, klassisk sanger og projektmager.

Kære fan!

Jeg er så taknemmelig over, at DU viser interesse for mig og mit kunstneriske virke. Det er en stor ære at invitere dig indenfor i mit univers.

Her vil du være først til at høre om det, der rører sig. Jeg vil lægge små bidder af videoer og lydoptagelser ind løbende. Du vil også blive inviteret til særlige events, som ikke vil være åbne for publikum.

Mens vi venter på at få lov at samles nogle flere mennesker ad gangen, bliver det mest digitalt indhold. Efterhånden kommer der mere ‘unplugged’ materiale sammen med det digitale.

Mæcen har ingen annoncer eller censur --- og derfor er der er meget større frihed herinde til at jeg kan dele mere personligt indhold med dig.


Mit arbejdsliv har formet sig temmelig utraditionelt og der er ikke én lige linje i forløbet. Der er dog enkelte punkter, man godt kan sige er centrale.

  • Uddannet fra konservatorierne i Haag, Amsterdam og København med debut 2006

  • Sunget på Den Jyske Opera 2003-05

  • Sunget på Operaen, Det Kgl. Teater 2005

  • Egen produktion af musikteater i Kanonhallen 2009

  • Første Wagner-rolle i Nibelungens Ring 2013

  • Udgivet CD med Operaens Kvinder 2014

  • Medvirket i Phantom of the Opera på Det Ny Teater 2018/19

Igennem alle årene har jeg arbejdet på teatre og i operahuse, sunget solokoncerter med symfoniorkestre og med små ensembler, sunget med andre sangere med og uden akkompagnement. Jeg har opført musikteater i en stor lade, hele Wagners Ring i en kirke på en weekend, sunget udenfor og inde på plejehjem etc.

Der har også været større projekter med egne produktioner af musikteater, CD-produktion, crowdfunding til en CD med Operaens Kvinder og meget mere.

Undervisning er også en del af mit virke og jeg har været ansat på Det Jyske Musikkonservatorium og Statens Teaterskole som timelærer i sang.

Jeg vil SÅ gerne blive ved med at finde på ting, der kan berige mennesker og røre helt ind i hjertekulen. For det er noget af det, jeg kan gennem min sang.

TAK for støtten!

Minimum 25.00 kr